BESPLATNA DOSTAVA
Za iznos preko 3.000,00 dinara

ZA PROSLAVE
Povraćaj novca za neotvorenu robu

BESPLATNA DOSTAVA
Za iznos preko 3.000,00 dinara

ZA PROSLAVE
Povraćaj novca za neotvorenu robu

RNJAK… LAKO SE PAMTI

VINARIJA RNJAK

Južni Banat u pogledu vinarstva bogat je istorijom i iskustvom. Sela u Južnom Banatu (Veliko Središte, Gudurica…) bogata su podrumima koji su se kroz istoriju bavili samim grožđem, njegovom sadnjom, održavanjem, branjem i prodajom, a tek po neko se bavio pretakanjem grožđa u božanski napitak. Uglavnom stara slava je držala ovu regiju. Uz onu narodnu „šaraj Lelo da ne bude belo“ pojavljivale su se vinarije ali i gasile, neke dostigle svoj maksimum, a neke pak se još opipavaju.

Ali sve kreće iz vinograda i njegove pozicije. Tako se 2014-te godine pojavila mala vinarija velikog kvaliteta sa 6,5 hektara vinograda starim 8 godina i bum…. Mnogi su ostali u čudu… vinarija Rnjak…. porodičan rad, iskrenog pristupa a pun ljubavi proizveo je vina vrhunskog kvaliteta…. I tako eto koračaju kroz vinsku scenu Srbije podignute glave i širokih osmeha… Ljiljana i Miroslav Rnjak…..

Posetite sajt vinarije Rnjak

VINARIJA RNJAK

Vinarija se nalazi u predivnom ambijentu stare švapske kuće koja u sebi krije pravu istoriju. Predstavlja pravi muzej etnologije i tradicionalne arhitekture. Porodica Rnjak svoje korene vuče iz Benkovca u Dalmaciji, a preko Beograda ih je njihov san o vinu i vinogradarstvu doveo do ovog prelepog predela vršačkog vinograda.

Quick Navigation

Morate imati više od 18 godina da pristupite sajtu

Potvrdite Vaše godine

×

Cart